Naslovna » 2017 » Upoznajte reprezentaciju Švedske

Upoznajte reprezentaciju Švedske

Rukomet na pijesku sve je popularniji u Švedskoj, a reprezentativci dolaze iz različitih klubova. U momčadi je pet debitanata, dok je u ženskoj ekipi sedam djevojaka kojima je ovo prvo veliko natjecanje.

Švedske reprezentativke privode svoje pripreme kraju i spremne su za Europsko prvenstvo. „Bila je ovo duga sezona za mnoge igračice koje igraju u najjačoj švedskoj ligi. Pripremni period je bio intenzivan, ali s velikim osmijehom i spremne smo za igru!“, poručili su iz stožera švedske reprezentacije.

Šveđanke su u skupini s Norveškom, Poljskom i Ukrajinom koje smatraju velikim rukometnim zemljama te s Francuskom koja debitira na ovom prvenstvu. Ključne igračice su Linda Cadario i Sophie Ogrelius pod vodstvom Tilde Wiiand i Victora Ericsona.

Švedska muška reprezentacija je na prošlom Europskom prvenstvu osvojila deseto mjesto. „Cilj na EURU nam je poboljšati taj rezultat. Nismo imali dovoljno vremena za pravu pripremu, jer smo praktički odradili četiri kampa i jedan turnir u Poljskoj“, poručili su iz švedske momčadi. Ključni igrači su odličan šuter Henrik Dahlberg koji po sezoni postiže više od 100 golova i Jesper Knutsson.

Švedska otvara nadolazeće Europsko prvenstvo u utakmici s Poljskom u ženskoj konkurenciji, dok će muška ekipa odmjeriti snage s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …