Naslovna » 2017 » BHC Dubrava i ŽKRP Kontesa Nera pobjednici Ivanića

BHC Dubrava i ŽKRP Kontesa Nera pobjednici Ivanića

Završio je drugi turnir prvenstva Hrvatske Ivanić Open 2017, a slavili su BHC Dubrava u muškoj i ŽKRP Kontesa Nera u ženskoj konkurenciji.

Igračice ŽKRP Kontesa Nera prvi put su osvojile Ivanić Open. U finalu su pobjedile BHC Dubrava s 2:0 u setovima. „Utakmica s jako malo golova, obrane su bile super na obje strane, ali golmanice su činile čuda. Kod nas je bilo puno pogrešaka u napadu, recimo da nam realizacija nije bila na najvišem nivou, ali na kraju smo uspjele osvojiti turnir uz malo sreće“, rekla je igračica pobjedničke ekipe, Lucia Lesac.

U zanimljivom finalu, momčad BHC Dubrava do slavlja je došla nakon raspucavanja protiv Detono Zagreba koji nisu obranili prošlogodišnji naslov. „Konkurencija je odlična, dobro smo igrali cijeli turnir, pogotovo obranu. Mislio sam da sam promašio zadnji šut, ali nekako je prešao crtu i zasluženo smo pobjedili“, izjavio je igrač BHC Dubrava, Luka Bašić.

Prošlogodišnje pobjednice ovog turnira, ekipa BHC Detono Zagreb je zauzela treće mjesto pobjedivši BHC Sesvete s 2:1 u setovima. „Bilo je zanimljivo, dobile smo nakon raspucavanja, mi uvijek moramo malo zakomplicirati. Mislim da nam je iskustvo puno pomoglo u tim trenucima. Turnir je dobar, cure su jake, sve ekipe napreduju i skupljaju iskustva na europskim terenima“, istaknula je igračica Detona Zagreb, Katja Heraković.

U utakmici za treće mjesto u muškoj konkurenciji, BHC Sesvete je s 2:1 u setovima bio bolji od Chemo profila Zagreb. „Turnir je jako lijep i mi smo već treću godinu ovdje. Četvrtfinale je bilo jako dobro protiv ekipe Mindena, to smo mirno odradili. Polufinale nam je donijelo ekipu iz Dubravu, dosta reprezentativaca, odlični igrači, ali tu smo izgubili. Zatim za treće mjesto smo pobjedili Chemo profile Zagreb“, izjavio je Mario Lacković, igrač BHC Sesvete.

Treći turnir Prvenstva Hrvatske, Zagreb Open je na rasporedu od 29. lipnja do 02. srpnja 2017., odnosno nakon reprezentativne stanke i Europskog prvenstva kojem je Hrvatska domaćin.

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …