Naslovna » 2017 » Upoznajte reprezentaciju Ukrajine

Upoznajte reprezentaciju Ukrajine

Momčad Ukrajine je na prošlom Europskom prvenstvu osvojila brončanu medalju, a na nadolazećem EURO-u cilj im je ulazak u polufinale. Prvu utakmicu odigrat će protiv Švedske, dok će Ukrajinke odmjeriti snage s Norvežankama.

Na posljednjem Europskom prvenstvu u Lloret de Maru prije dvije godine, polufinalna utakmica između Hrvatske i Ukrajine u muškoj konkurenciji je bila najefikasnija na turniru s ukupno 116 poena. U Danskoj, na EURO-u 2013., Ukrajina je osvojila nagradu za Fair play.

Ključni igrači u momčadi Olega Sycha su lijevo krilo Oleksandr Poltoratskyi i golman Iurii Shamrylo. Grupa nam je jednaka kao i sve ostale“, poručili su iz ukrajinske reprezentacije.

Oleksandr Poltoratskyi je bio član All-star momčadi na Europskom prvenstvu 2013. te je postigao najviše poena na turniru, ukupno 145.

U ženskoj ekipi koju vodi Valentyn Vakula, ključne igračice su Olga Laiuk koja igra na poziciji desnog krila i golmanica Valeriia Zoria. Ukrajinke imaju isti cilj kao i muška ekipa, odnosno ulazak u polufinale.

Hoće li im igre koje će pružiti biti dovoljne za ostvarenje cilja, vidjet ćemo na pješčanim terenima jezera Jarun.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …