Naslovna » 2017 » Upoznajte reprezentaciju Norveške

Upoznajte reprezentaciju Norveške

Skandinavska reprezentacija se s prošlog europskog natjecanja vratila s brončanom medaljom u ženskoj konkrenciji, dok je muška ekipa zauzela sedmo mjesto.

Na europskom natjecanju u Lloret de Maru prije dvije godine, norveška ekipa je imala najviše postignutih poena (461) s najboljim prosjekom po utakmici (41.9%).

Norvežanka Cathrine Ødegaard Korvald je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. proglašena najboljom strijelkinjom s postignutih 78 poena te je izabrana za najbolje lijevo krilo turnira. Na Europskom prvenstvu u Danskoj prije četiri godine, Korvald je postigla 132 poena, odnosno najviše na turniru. Na velikim natjecanjima, za Norvešku je debitirala na EURO-u u Umagu, 2011. godine.

Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, veliki doprinos norveškoj bronci dala je golmanica Regina Gulbrandsen. Obranila je ključne penale u utakmicama protiv Španjolske i Mađarske i tako pomogla svojoj ekipi da dođe do trećeg mjesta.

Norveška momčad je na posljednjem EURO-u 2015., osvojila nagradu za Fair play. Izabranici Kjetila Lundeberga su bili drugi najbolji u postizanju golova piruetom, a najviše su se istaknuli Magnus Sondena, Chris Gulliksen i golman Simen Westby Johansen.

Norveška muška ekipa natjecanje započinje utakmicom protiv Srbije, dok će Norvežake odmjeriti snage s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …