Naslovna » 2017 » Bogat drugi dan Zaprešić Opena

Bogat drugi dan Zaprešić Opena

Drugog dana Zaprešić Opena odigrano je ukupno 18 utakmica, od toga 16 utakmica u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji. Osim utakmica u natjecateljskom dijelu, odigrano je i nekoliko prijateljskih te je održan Kids Day s najmlađim pjeskašima i pjeskašicama.

Stopostotni učinak, odnosno tri pobjede u tri utakmice ostvarili su Detono Zagreb, White Boysi i BHC Dubrava u muškoj kategoriji. Sve momčadi imaju omjer 6:1 u setovima.

U utakmici protiv domaćina Zaprešića, BHC Dubrava je bio bolji pobjedivši s 2-0 u setovima (27:9, 14:10). Unatoč porazu, igrači Zaprešića su zadovoljni s nastupom: „Dečki iz Dubrave su profesionalni igrači rukometa na pijesku, puno su bolji od nas. Mi smo tu rekreativno, skupili smo se da se podružimo, vidimo dobar rukomet i zabavimo se“, rekao je igrač Zaprešića, Antonio Marušić.

U skupini A, momčad BHC Čakovec je nadigrala ekipu Sokola s 2-0 u setovima (19:12, 24:18). “Bila je ovo gotovo rutinska pobjeda. U napadu smo igrali efikasno, postizali golove na lijep način, obrana je bila odlična i mislim da je to bio ključ do pobjede. Drago nam je da je vrijeme sunčano, bez kiše i nadam se da će tako i ostati“, izjavio je Čakovčanin Bruno Dvanajščak.

Zanimljiva i napeta do samog kraja bila je utakmica u ženskoj kategoriji u kojoj su igračice ŽKRP Kontesa Nera u raspucavanju svladale ekipu Detono Zagreba s 2-1 u setovima (21:20, 21:22, 2:8).

Najmlađi ljubitelji rukometa na pijesku imali su priliku iskusiti pješčane terene jezera Zajarki, a neki od njih su stekli nova znanja i vještine. Osim toga, družili su se s natjecateljima i natjecateljicama, a više o tome kako su se zabavili pogledajte u sljedećem videu:

Posljednjeg dana Zaprešić Opena, sutra 04. lipnja, finale u muškoj kategoriji je na rasporedu u 20 sati, dok natjecateljice igraju u 19 sati. Domaći igrač Marko Marušić pozvao je publiku da dođe u što većem broju: “Organizacija je super, turnir se odigrava na vrhunskom nivou, svi su se stvarno potrudili. Preporučam svima da dođu i pogledaju puno atraktivnih poteza i dobrog rukometa“.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …