Naslovna » 2017 » Odigrano šest utakmica prvog dana Zaprešić Opena

Odigrano šest utakmica prvog dana Zaprešić Opena

Nakon prvog dana Zaprešić Opena, iza nas je šest odigranih utakmica. Prve bodove osvojili su BHC Dubrava i Chemo profili Zagreb u muškoj te Detono Zagreb, Garden i juniorska reprezentacija Hrvatske u ženskoj konkurenciji.

 
BHC Dubrava je u prvoj utakmici u muškoj kategoriji svladao Chemo profile Zagreb. „Teško je kada protivnik ode na četiri razlike, ali u raspucavanju smo bili malo mirniji, pozabijali smo sve osim jednog tako da mislim da je naša pobjeda zaslužena. Ipak smo kvalitetnija momčad, šteta možda što nismo riješili u 2:0, ali nema veze, pobjeda je pobjeda“, rekao je igrač BHC Dubrava Ivan Dumenčić.

 
U ženskoj kategoriji, ekipa Detono Zagreba osvojila je prve bodove u utakmici protiv juniorske reprezentacije Hrvatske: „Prvi set smo dobile, drugi smo odigrale malo slabije, a u raspucavanju smo sretno pobjedile, malo je iskustvo prevladalo. Cure su već dugo zajedno, stvarno su dobre i treniraju naporno, to je juniorska reprezentacija Hrvatske. Lopta je malo bila problem, ali to je bio problem i s jedne i s druge strane“, izjavila je Katja Heraković, igračica Detono Zagreba.

 
Turnir je posjetio i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. “Iznimno nas veseli da je Hrvatski rukometni savez prepoznao Zaprešić i jezero Zajarki kao prostor za jedno lijepo natjecanje na novouređenim prostorima. Veseli me ova lijepa slika koja spaja prelijepu prirodu zaprešićkog kraja i vrhunski sport. Nadam se da ovo nije zadnje natjecanje u Zaprešiću, a svim sportašicama i sportašima želim dobar uspjeh. Želja mi je da ponesemo lijepu sliku iz našeg malog grada“, poručio je gradonačelnik.

 
Cjelodnevno nadmetanje pjeskaša i pjeskašica očekuje nas drugog dana Zaprešić Open-a, odnosno sutra, 03. lipnja. Prva utakmica u muškoj konkurenciji na rasporedu je u 09:40 sati između BHC Dubrava i domaćina Zaprešića, dok se u 10:15 sastaju ženske ekipe Detono Zagreba i ŽKRP Kontesa Nera.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …