Naslovna » Novosti » Hrvatska u grupi protiv Argentine, Mađarske i Paragvaja na Mauricijusu!

Hrvatska u grupi protiv Argentine, Mađarske i Paragvaja na Mauricijusu!

Ždrijeb za U17 Svjetsko prvenstvo na Mauricijusu održan je u srijedu, 17. svibnja, a kuglice su Hrvatsku spojile s Argentinom, Mađarskom i Paragvajem.

Hrvatska će na U17 Svjetskom prvenstvu imati predstavnika samo u ženskoj konkurenciji, a ždrijeb ih je smjestio u grupu A zajedno s Argentinom, Mađarskom i Paragvajem. U grupi B igrat će Nizozemska, Brazil, Kineski Taipei i Togo. Kina, Tajland, Venecuela i domaćin Mauricijus kuglice su smjestile u grupu C, dok su u posljednjoj, grupi D, aktualne europske prvakinje Portugalke, a društvo će im praviti Španjolska, Samoa i Australija.

U muškoj konkurenciji Brazil, Taipei, Pakistan i Mauricijus smjestili su se u grupu A, Tajland, Rusija, Venecuela i Togo u grupu B. Španjolska, Argentina, Paragvaj i Južnoafrička Republika igrat će u grupi C, dok će Portugal, Italija, Australija i Novi Zeland igrati u grupi D.

U17 Svjetsko prvenstvo prvo je takvo prvenstvo, a ono ujedno predstavlja i kvalifikacije za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu, Argentina, sljedeće godine.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …