Naslovna » 2017 » Detono Zagreb u muškoj i Szentendrei N.K.E u ženskoj pobjednici Jarun Kupa 2017

Detono Zagreb u muškoj i Szentendrei N.K.E u ženskoj pobjednici Jarun Kupa 2017

Završio je deseti, jubilarni međunarodni turnir rukometa na pijesku, Jarun Kup. Detono Zagreb u muškoj konkurenciji i Szentendrei N.K.E u ženskoj uspješno su obranili naslov. Najveći hrvatski turnir u rukometu na pijesku, Jarun Cup 2017, igrao se četiri dana, od 28. travnja do 1. svibnja, a okupio je više od 60 ekipa iz 11 europskih država. Ukupno je sudjelovalo više od 500 natjecatelja.

U muškoj seniorskoj konkurenciji sudjelovalo je 20 ekipa. Nakon odigranih utakmica u grupnoj fazi i četvrtfinala, u polufinale su se plasirale tri domaće ekipe Detono Zagreba, BHC Dubrava, BHC Sesvete te danski Hshop. Obje polufinalne utakmice (Detono-Sesvete i Dubrava-Hshop) bile su neizvjesne do samoga kraja, te tek nakon raspucavanja bio je poznat finalni par: Detono Zagreb i Hshop. Finale je gledateljima priuštio pravi praznik rukometa na pijesku. Danska ekipa, sastavljena mahom od danskih reprezentativaca u rukometu na pijesku pružila je jak otpor domaćinu, no taktičko nadmudrivanje i bolja uigranost odlučili su oba seta u korist Zagrepčana. Detono Zagreb je pobijedio s 2:0 u setovima, čime je ponovo uspio obraniti naslov turnira. Treće mjesto pripalo je BHC Dubravi.
U najbolju šestorku turnira izabrani su David Henigman (Detono Zagreb), Martin Villstrup Andersen (HShop), Matej Sošić (Detono Zagreb), Drago Prka (BHC Dubrava), Mario Lacković (BHC Sesvete) te Simon Elsborg (HShop).

U ženskoj konkurenciji snagu je odmjerilo jedanaest ekipa. Nakon grupne faze, u polufinale su se plasirale ekipe Szentendrei N.K.E. iz Mađarske, te domaće momčadi Kontesa Nera, Detono Zagreb i BHC Dubrava.
U finalnoj utakmici sastale su se prošlogodišnje pobjednice, Szentendrei N.K.E. te ponajbolja hrvatska ekipa BHC Dubrava. Prvi set pripao je Dubravi, u drugom setu Mađarice su preuzele inicijativu te su na kraju slavile nakon raspucavanja. Treće mjesto pripalo je domaćinu turnira Detonu Zagreb.

U najbolju šestorku uvrštene su tri Mađarice Fanni Fribesz, Fruszina Kretz, Renata Csiki (Szentendrei NKE), dvije finalistice Vlatka Šamarinec i Dubravka Bukovina (BHC Dubrava), te Tea Milić iz Detono Zagreba.

Atraktivna i napeta igra, opuštena atmosfera i dobro vrijeme ove godine privukao je veliki broj posjetitelja i natjecatelja. Odlična uvertira za sezonu turnira rukometa na pijesku. U lipnju Zagreb je domaćin Europskog prvenstva rukometa na pijesku, a potom početkom srpnja počinje i Zagreb Open.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …