Naslovna » 2017 » Počinje Jarun Kup!
DCIM101MEDIADJI_0010.JPG

Počinje Jarun Kup!

Početak sezone rukometa na pijesku započinje s Jarun Cupom. Deseti, jubilarni međunarodni turnir rukometa na pijesku, Jarun Cup, počinje u petak 28. travnja i traje do ponedjeljka 1. svibnja.

Na sad već tradicionalnom turniru rukometa na pijesku nastupat će (rekordnih) 60 ženskih i muških ekipa, podijeljene u tri dobne kategorije: najmlađi, juniori i seniori. Među prijavljenima najviše je seniorskih ekipa, njih čak 31, 11 ženskih i 20 muških. Ženske seniorke su razvrstane u dvije u grupe pa su se tako u grupi A smjestile Szentendrei NKE iz Mađarske, poljski BHT Pyrki Poznan, Olympia 2020 iz Švicarske, a Hrvatsku će predstavljati tri ekipe: BHC Dubrava, BHC Sesvete i Cro Yac 2. U drugoj grupi B dominiraju Hrvatice sa čak četiri ekipe: Kontesa Nera, finalistice prošlogodišnjeg Jaruna Cupa Detono Zagreb, Cro Yac 1 i Chemo Profili Zagreb, i usamljene Nizozemke među Hrvaticama iz tima OHC’01 koje pridonose multinacionalnosti grupe. Prvoplasirane ekipe direktno ulaze u polufinale, dok drugoplasirane i trećeplasirane dodatno razigravaju za polufinale.

Muški seniori su podijeljeni u četiri grupe po pet momčadi. Zanimljivo, u grupi A i B nalaze se po četiri hrvatske ekipe i jedna norveška. U grupi A nalazi se norveška momčad NOR Beach 2 zajedno s hrvatskim ekipama Chemo Profili Zagreb, White Boys, KRP Nevažni i AKRP Zagreb. U grupi B skandinavske boje brani NOR Beach 1, a domaćine predstavlja prošlogodišnji polufinalist KRP Sokol, prvi nositelj grupe BHC Čakovec, BHC Sesvete II, i Minden. U grupi C ponovo se susreću prošlogodišnji finalisti turnira- prvaci Detono Zagreb i viceprvaci BHC Dubrava. Uz navedene favorite prolazak dalje pokušat će izboriti i mađarski Oroshazi Hir Sat, Albena Vbeach Bulgaria iz Švicarske te domaći sastav RK Libra Tehničar. Grupu D čine treći s prošlogodišnjeg turnira i nositelj grupe BHC Sesvete, nizozemski sastav TSHV Camelot, BHC Cus Cassino Gaetta iz Italije, danski Hishop te još jedna domaća ekipa BHC Rovinj.
Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe direktno ulaze u četvrtfinale. Trećeplasirani razigravaju za pozicije između 9 i 12 mjesta.

Kod juniora, u 2000. godištu ima sedam ekipa koji su ždrijebom podijeljeni u dvije skupine. U grupi A nalaze se tri hrvatske momčadi: Nositelji grupe RK Libra Tehničar, BHC Konrad i BHC Sesvete. U drugoj grupi nalaze se Zagreb Beach Croatia iz Švicarske, domaćin turnira Denono Zagreb, švedski BHC Göteborg i hrvatski BHC Čakovec. Dvije najbolje plasirane ekipe iz svake skupine ulaze u polufinale. U 1998. godištu igraju šest ekipa, svaka sa svakim, nakon čega slijedi finale i utakmica za treće mjesto. U ovoj konkurenciji glavni nositelji je švedski Göteborg Beach Handball Club, slijede ih BHV Wasserschloss iz Švicarske, viceprvaci prošlogodišnjeg turnira BHC Sesvete, a svoju šansu za prolaz dalje tražiti će i ekipe BHC Konrad, BHC Cus Cassino Gaetta iz Italije te Denono Zagreb.

U najmlađim dobim skupinama sudjeluju samo hrvatske momčadi. Djevojčice iz 2006. godišta imaju tri ekipe: Lokomotiva 1, Lokomotiva 2 i Jaska. Kod dječaka iz istog godišta, igraju šest momčadi: RK Libra Tehničar, Dubrava 1, Dubrava 2, Akademija B.D. 1, Akademija B.D. 2, i RK PPD Zagreb. Dječaci iz 2004. godišta sudjeluju s četiri ekipe: Prvi nositelji BHC Sesvete, drugi nositelj RK Medveščak, tu su još RK Trnje i RK Libra Tehničar. Najmlađi sudionici turnira, oni iz godišta 2008. godišta natječu se s tri momčadi: Akademija B.D. 1, Akademija B.D. 2 I RK Dubrava. Uz Jarun Cup, ovo ljeto u Zagrebu organiziraju se još dva važna natjecanja u rukometu na pijesku: Europsko prvenstvo i Zagreb Open. EP za rukometaše i rukometašice na pijesku odražava se od 16. do 25 lipnja. Prvo su na programu juniori, a od 20. srpnja i seniori. Natječe se ukupno 29 seniorskih i 27 juniorskih reprezentacija. Zagreb Open na rasporedu je od 1. do 3. srpnja.

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …