Naslovna » Turniri » Champions Cup » Dubrava se s Kupa prvaka vraća brončana

Dubrava se s Kupa prvaka vraća brončana

Hrvatske ekipe završile su svoj nastup na Kupu prvaka na Kanarskim otocima. BHC Dubrava kući se vraća s brončanom medaljom dok je pomlađeni sastav Detona Zagreb zauzeo osmo mjesto. 

Djevojke iz Dubrave ostvarile su povijesni rezultat i na trećem po redu Kupu prvaka uzele prvu, brončanu medalju. Nakon što su u tijesnoj polufinalnoj utakmici izgubile od španjolske ekipe Rincon s 0:2 (19:20, 12:15), Pantere su s 2:0 (24:18, 18:16) slavile nad TSHV Camelot iz Nizozemske i zasluženo osvojile brončanu medalju.

“Sretne smo, obećali smo si medalju i s njom se vraćamo. Ostaje gorak okus ne ulaska u finale jer smo tokom utakmice osjećale da smo bolje, ali smo malo pod pritiskom popustile. Od početka turnira igramo vjerojatno najbolji rukomet na pijesku do sada ali nije bilo sreće da se to okruni zlatom. Svejedno odlazimo s medaljom i željom da se i dogodine vratimo i probamo napraviti korak više. Još jednom čestitke svim curama”, rekla je kapetanica Kristina Smiljanić.

Detonatori su, pak, izgubili od portugalske ekipe V.Gaw s 0:2 (20:24, 16:17) i na kraju zauzeli osmo mjesto. Zanimljivo, s istom se se ekipom susreli u grupnoj fazi kada su Detonatori slavili s 2:0 u setovima. Prvi su dobili rezultatom 14:12, da bi u drugom dominirali s 28:12.

“Izgleda da smo se na kraju ipak držali Coubertenove izreke. Nakon izgubljenog četvrtfinala smo se predali i obje tekme gusto izgubili… S osmim mjestom ne možemo biti zadovoljni, to je ispod standarda Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb. Nadam se da nam je to pouka za buduća natjecanja. S druge strane, i natjecanje u kojem ne ostvariš rezultat opet posluži kao test mladih igrača, tako da treba izvući i pozitivne stvari iz svega”, zaključio je trener Detona, Mladen Paradžik.

Španjolska se pak okrunila dvostrukom zlatnom medaljom. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji uzeo je Club Balonmano Playa Ciudad de Malaga, nakon što su u finalu s 2:1 svladali prošlogodišnje prvake, ruski Ekaterinodar, a u ženskoj konkurenciji to je pošlo za rukom ekipi Deporte y Empresa Clinicas Rincon. Protiv istoimene ekipe naše su djevojke izgubile u polufinalu, a Španjolke su u finalu s trona svrgnule također prošlogodišnje prvakinje, mađarsku ekipu Multichem Szentendrei.

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …