Naslovna » Turniri » Champions Cup » Odbrojavanje do početka Kupa prvaka

Odbrojavanje do početka Kupa prvaka

Detono Zagreb i BHC Dubrava stigli su na Kanarske otoke i odbrojavaju sate do početka trećeg po redu Kupa prvaka. Među 12 ekipa u muškoj i 12 ekipa u ženskoj konkurenciji, hrvatski predstavnici težit će ostvarenju što boljeg rezultata. 

U četvrtak, 3. studenog, odigrat će se prve utakmice ovogodišnjeg Kupa prvaka. Hrvatsku će, kao i prošle godine, predstavljati Detono Zagreb u muškoj i BHC Dubrava u ženskoj konkurenciji, a nakon 4. i 7. mjesta koja su hrvatske ekipe zauzele prošlog studenog, ambicije su ove sezone veće.

“Kao predstavnici zemlje koja je svjetski vrh rukometa na pijesku, uvijek si zadajemo visoke ciljeve te smatram kako je polufinale bilo kojeg velikog natjecanja minimalno ostvarenje kojem se mora težiti. Iako ove godine idemo s izrazito mladom ekipom, mahom juniorskim reprezentativcima od kojih se očekuje igračko sazrijevanje, cilj Kluba uvijek ostaje isti. Stoga ćemo izreku: važno je sudjelovati ostaviti njenom autoru, a mi ćemo dati sve od sebe i probati osvojiti ovo natjecanje”, rekao je trener Detona Zagreb, Mladen Paradžik.

Detonatori će u grupi B prvu utakmicu u četvrtak igrati protiv V.GAW u 13:45 sati. “S obzirom na sve jaču konkurenciju svake godine, nezahvalno  je bilo sto prognozirati, no ono što se nadam dobiti od ove ekipe, je izrazita borbenost i krvava koljena u obrani. Ako tako bude onda će i rezultat biti dobar. Sto se tiče ostalih protivnika, u grupi smo s neugodnim predstavnicima Njemačke, Poljske, Portugala, Italije te Švedske, dok u drugoj grupi vrebaju ekipe poput ruskog Ekaterinodara, mađarskog Hir sata.. U svakom slučaju, čekaju nas četiri zanimljiva dana”, zaključio je Paradžik.

Djevojke iz Dubrave će, pak, prvu utakmicu odigrati također u četvrtak, protiv mađarske ekipe Lady Bugs s početkom u 11:30 sati. “Cilj je bio okupiti što jaču ekipu jer na turniru nema slabih utakmica. Dolaze sve jake i uvježbane ekipe koje su s razlogom prvaci svojih država. Uz nas pet standardnih cura iz kluba imamo i tri pojačanja (Heraković, Kelava, Grebenar) i mogu reći da je ova ekipa sigurno imenima jača od one lanjske koja je zapela u četvrtfinalu. Stoga se nadam kako bi ove godine mogli učiniti bar jedan korak dalje u odnosu na lani”, smatra Kristina Smiljanić.

 

Pročitajte i ovo

Prijave za EHF YAC 16 EURO 2020 ponovno otvorene!

Odjel za rukomet na pijesku EHF-a, donio je odluku o ponovnom otvaranju prijava za EHF …