Naslovna » EP Lloret de Mar 2015 » Valentino Valentaković opisao svoje doživljaje s Eura u Španjolskoj

Valentino Valentaković opisao svoje doživljaje s Eura u Španjolskoj

Reprezentativac Valentino Valentaković opisao je svoje doživljaje s Europskog prvenstva u Lloret de Maru. Pročitajte kako mu je bilo!

Veličanstveno, izuzetno i uzbudljivo do samog kraja. Tako bih ja opisao Europsko prvenstvo u Španjolskoj. Više od mjesec dana smo se pripremali za tih deset utakmica, po najvećem suncu, po hladnoći i kiši. Ja sam krenuo i ranije sa svojim klubom Detono Zagreb, i to još od 01.05. i mogu vam reći da sav taj trud apsolutno vrijedi kad staneš na tron i zapjevaš himnu svoje domovine sa zlatom oko vrata. Znali smo da smo najbolji, vjerovali smo u sebe i jedni u druge kad je bilo najteže, a rezultat je bio samo dokaz naše predanosti i želje u svemu tome. Ljudi vide samo uspjeh na kraju svega, no rijetki vide sav naš trud i zalaganje, pa zatim ozljede koje smo svi vrijedno prikrivali samo da bi mogli braniti hrvatske boje. To je nešto što mi ne pokazujemo jer znamo po što smo došli i samo nam je to u glavi. Dati sve od sebe i uzeti to zlato četvrti put zaredom…tako je i bilo i osjećaj je neopisiv.

Sam smještaj je bio odličan, hrana dobra i sve nam je bilo pri ruci. Moram pohvaliti cijeli naš tim koji nas je pratio u stopu, a osobito mi je drago da su nas ove godine odlično i medijski popratili što je rezultiralo većim zanimanjem javnosti za ovaj sport i još veću podršku naših sugrađana. Hvala i našim navijačima koji su bili na maturalcu pa su se okupili i došli nas podržati u finalu. Svaka čast našem cijelom timu još jednom!!

Atmosfera u ekipi je uvijek bila na visokoj razini, pjevalo se i prije i nakon utakmica. Znali smo se i opuštati na bazenu nakon utakmica što nam je veoma koristilo. Smijeh i zabava u slobodno vrijeme bili su neizostavni pa smo tako i većinom bili opušteni što nam je pomoglo da igramo bez pritiska.

Jedino mi je žao što tereni nisu bili uz more, ali kad se sve zbroji i oduzme, fantastičan je osjećaj uzeti zlato i još jednom pokazati da mi kao mala nacija možemo biti u vrhu i to zadnjih deset godina. Vodi nas srce i vodit će nas uvijek pa nas pratite i sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj jer ćemo doći još jači i bolji!

 

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …