Naslovna » EP Lloret de Mar 2015 » Četvrto uzastopno zlato je u rukama naših seniora

Četvrto uzastopno zlato je u rukama naših seniora

Muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku obranila je naslov prvaka i osvojila četvrtu uzastopnu zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Lloret de Maru. Bolja je bila od domaćina Španjolske s 10:8 nakon raspucavanja i potvrdila da je jedna od najjačih momčadi na pijesku.

Tijesno je bilo u prvom setu, Hrvatska je izgubila rezultatom 15:17, no u drugom poluvremenu pokazali su dominaciju i završili ga s 32:23 u svoju korist. U raspucavanju je bolja bila Hrvatska. Nakon što je Igor Totić obranio loptu Juana Vazquez Diza, Ivan Dumenčić pogodio je za pobjedu i novu zlatnu medalju.

Bilo je ovo peto uzastopno finale muške reprezentacije, a nakon zlata iz Norveške 2009., Hrvatske 2011. i Danske 2013. godine palo je i četvrto. Seniori su na prvenstvu upisali samo jedan poraz i to od Srbije u glavnoj fazi natjecanja kada su izgubili u raspucavanju. U četvrtfinalu izbacili su Njemačku s 2:0 u setovima, dok su u polufinalu u raspucavanju bili bolji od Ukrajine.

Plasmanom u finale Europskog prvenstva osigurali su mjesto na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Budimpešti gdje će u borbu za novo zlato. Prošle godine u Brazilu na Svjetskoj smotri osvojili su srebrnu medalju izgubivši od domaćina u raspucavanju.

Za Hrvatsku su nastupili David Henigman, Igor Totić, Ivan Dumenčić, Hrvoje Ceković, Valentino Valentaković, Zvonimir Đikić, Ivan Jurić, Drago Vojnović, Ivan Jurić Grgić i Matej Semren.

Izbornik: Davor Rokavec

Za Španjolsku su nastupili Ramon Fuentes Zamora, Hagi Toure, Jose Miguel Sanchez Malia, Andres Gonzales Lopez, Fernando Gallego Hevia, M. Coral Dublino, Alvaro Polo Zamora, Carlos Donderis Vegas, Julio Sierra Garcia, Juan Vazquez Diz.

Izbornik: Jaime Osborne Fernandez

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …