Naslovna » EP Lloret de Mar 2015 » Seniori i dalje bez poraza u Lloret de Maru uz podršku iz Gambije

Seniori i dalje bez poraza u Lloret de Maru uz podršku iz Gambije

Muška seniorska reprezentacija nastavila je pobjednički niz na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku. U četvrtak su svladali domaćina Španjolsku i zauzeli prvo mjesto u grupi A, dok je ženska reprezentacija izgubila u raspucavanju protiv Ukrajine.

Susret sa Španjolskom završio je rezultatom 2:0 u setovima, a odlična obrana i još bolji napad rezultirali su pobjedom u prvom setu sa 16:9. U drugom setu Španjolci su krenuli agresivnije i cijeli set igralo se za bod, dva razlike. U posljednjih deset sekundi rezultat je bio 16:15 za Hrvatsku, a Španjolska je imala napad, no sjajni je bio Igor Totić i obranio posljednju loptu. Vrlo dobar bio je i drugi vratar David Henigman koji je tijekom utakmice obranio nekoliko ključnih lopti.

„Čestitam dečkima, igrali smo stvarno super obranu. Prvi set smo dobili stvarno lako, to nam je odlučio David na golu. Stvarno je  obranio par ključnih lopti i puno bolje smo obrambeno stajali. Drugi set smo se malo pogubili, dosta su nam fućkali za jedan bod, nismo baš u obrani neke dogovore ispoštovali, primili smo možda tri, četiri prelagana gola. Eto, drago mi je da sam mogao pomoći sa zadnje dvije lopte. To je to više manje, idemo dalje“, rekao je Totić nakon utakmice.

Seniorke su pak danas igrale važnu utakmicu protiv Ukrajine, a o pobjedniku su odlučila raspucavanja. Ukrajina je dobila prvi set rezultatom 18:14, dok su Hrvatice bile bolje u drugom s 15:11. U raspucavanju su malo više sreće imale Ukrajinke i zaključile susret sa 6:4.

„Iskreno, mislim da je bila prevelika želja i da smo zbog toga izgorjele. Previše želje, a premalo pameti. Ukrajinke su imale dobru vratarku, a nama je nedostajalo malo sreće“, rekla je reprezentativka Josipa Nuić.

Susret je prokomentirala i izbornica Mateja Brezić. „Mogu reći da ove djevojke koje su promašile, da one ne pucaju inače tako. Preplašile su se visine golmanice i sve lopte su išle poluvisoko. To je bila čista nesreća i dekoncentracija. Da su pucale onako kako znaju, vjerujem da bi utakmica drugačije završila, ali eto, što je tu je, dale su sve od sebe“, izjavila je Brezić.

Pročitajte i ovo

EHF Kup Prvaka: Detono Zagreb peti, sedmo mjesto za pjeskaše i pjeskašice Toyota MHC Dubrave

Pjeskaši i pjeskašice Toyota MHC Dubrave završili su EHF Kup Prvaka na sedmom mjestu, dok …